Dienstenaanbod

Social Media en Blog integratie

Social media

Social media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Naast particulieren richten ook steeds meer bedrijven zich op deze platformen. De voordelen zijn ondermeer: vergroting van naamsbekendheid, de concurrentie voor zijn, verbetering van zoekresultaten in Google, en dat alles tegen zeer lage kosten.

Inrichten accounts en profielen

Mocht u nog geen gebruik maken van deze platformen dan kan ik het opzetten en inrichten van de betreffende accounts voor u verzorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Facebook-pagina, een Twitter-account of een LinkedIn bedrijfspagina in uw huisstijl. 

Integratie binnen uw website

Vervolgens kunnen deze worden geïntegreerd binnen uw website:

  • het plaatsen van de "follow" - iconen
  • het plaatsen "share", "like" of “+1” iconen op specifieke pagina’s of artikelen.
  • publicatie van de berichten die u op de betreffende platforms plaatst, maar dan binnen uw eigen site
Onderlinge integratie

Ook is het mogelijk om tussen de platforms zelf berichten automatisch uit te wisselen: het zogenaamde 'auto posting'. Als u bijvoorbeeld op Twitter een bericht plaatst, dan verschijnt het automatisch ook op Facebook en LinkedIn. En anderszijds, plaatst u een film op uw youtube-kanaal, dan wordt automatisch een link en een preview op de andere platformen geplaatst.

Blog

Een blog is tegenwoordig veel meer dan alleen een periodiek nieuwsberichtje plaatsen. Met een blog kunt u uw mening geven over ontwikkelingen in uw markt, leuke tips & trucs publiceren, maar ook uw blog gebruiken om informeel vooruit te blikken naar toekomstige introducties van nieuwe producten en diensten. De blog-berichten verschijnen in een aparte sectie binnen uw website.

De blog-module biedt ondermeer de volgende functies:

  • het plaatsen van berichten in verschillende categoriën
  • het "Taggen" van berichten.
  • RSS-output van alle berichten en per categorie.
  • Geïntegreerde functie voor pop-up ("lightbox") vergroting van afbeeldingen.
  • Geïntegreerde functie voor weergave Youtube movies
  • Zoekmachine-vriendelijk (URL's, pagetitles en metatags per bericht, SEO-vriendelijke HTML en linking)
  • Bezoekers kunnen uw blog-bericht 'sharen' op hun social media kanalen.
Reacties

U kunt bezoekers de mogelijkheid geven om te reageren op uw blog-berichten. De reacties verschijnen dan overzichtelijk onder het blog-bericht. U kunt zelf bepalen of u de reacties eerst wilt modereren, en of bezoekers zich wel of niet moeten registreren. Via een dashboard kunt u de geplaatste berichten beheren. 

Auto-posting op social media

Wilt u een groter bereik met uw blog? Dan is het mogelijk om uw blog-berichten niet alleen op uw website te plaatsen, maar tegelijkertijd op social media kanalen zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. U hoeft daarvoor geen extra handelingen uit te voeren, het geschiedt geheel automatisch.