Dienstenaanbod

Responsive Design

Websites worden in toenemende mate bekeken via smart devices. De traditionele desktop-computer is al lang niet meer het belangrijkste uitgangspunt voor uw website. Bij Wilkeshuis Webdesign wordt uw website geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele telefoons en tablets. Door dit 'Responsive Webdesign’ toe te passen is er geen aparte mobiele website nodig.

Hoe werkt het?

Vooraf worden aparte layout-ontwerpen gemaakt voor de meest voorkomende schermbreedtes. In het template (HTML en CSS) worden deze ontwerpen geïntegreerd middels media-queries. Als de bezoeker de site bekijkt, dan past layout past zich automatisch aan de schermbreedte van smartphone of tablet aan en de inhoud rangschikt zich opnieuw. De site wordt dus niet verkleind afgebeeld, maar meer in een verticale layout gepresenteerd, waardoor teksten normaal leesbaar blijven. Zo hoeft de bezoeker niet op de smartphone in te zoomen en vervolgens te slepen om alles te kunnen lezen.

Nodig?

Indien er geen Responsive Design wordt toegepast dan is uw website nog steeds te bekijken op smartphone en tablet. Maar dan verre van optimaal: de originele layout wordt verkleind zodat het in het scherm past. Bezoekers zullen daardoor eerder afhaken, zeker in het geval van smartphones. Met een responsive website wordt de informatie veel toegankelijker en directer gepresenteerd, waardoor uw bereik zal toenemen.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van door Wilkeshuis Webdesign vervaardigde responsive websites: